KUZU - zdravý škrob v kuchyní

29.04.2014 20:40
  • Kuzu - japonský škrob se používá jako zahušťovadlo pokrmů, masových směsí, při přípravě pudinků a moučníků.  Jeho účinky jsou v naší kuchyni stále nedoceněny. Snižuje vysoký krevní tlak, posiluje střeva, ulevuje při zažívacích a žaludečních potížích, půsůobí proti překyselení organismu tím,že vyrovnává kyselost cukru, pozitivně ovlivňuje cholesterol a  pomáhá při chronické migréně. Tento škrob je lehce stravitelný, tím je vhodný i pro děti a lidi s poruchami trávení a při rekonvalescenci.
  • Kuzu by neměl být zaměňován za kukuřičný nebo bramborový škrob. Bramborový škrob je vylučován chemickým procesem a vyrábí se často ze zelených brambor, a proto může obsahovat jed solanin. Kuzu je vyráběn čistě přírodním způsobem. A nezmění chuť pokrmu.