SNÍDAŇOVÉ SMĚSI OD ISWARI

23.01.2014 09:41

SNÍDAŇOVÉ SMĚSI OD ISWARI

Snídaňové směsi od Iswari jsou unikátní tím, že jsou živou stravou („raw“) - jejich ingredience nebyly nikdy zpracovány při vyšší teplotě než 42 st. C. Zachovávají si tak plnohodnotné nutriční složení jako původní plodiny. 

 Směsi od Iswari jsou mírně doslazeny kokosovým cukrem. To je chuťově velmi lahodné nerafinované sladidlo s karamelovým nádechem a nízkým glykemickým indexem (GI = 35), obsahující vysoké množství minerálů.

Směs obsahuje vysoký podíl pomalu stravitelných sacharidů a dodá tak energii na dlouhou dobu, aniž by nadměrně zatěžovala tělo nezdravými cukry. Díky jedinečné receptuře je směs nejen opravdu zdravá, ale i velmi chutná.

POUŽITÍ: 4 velké polévkové lžíce zalijte teplým (do 42 st. C) rostlinným či běžným mlékem anebo vodou. Zamíchejte a čekejte 2 min. Přidejte plátky čerstvého ovoce (banán, jahody, jablko, apod.). Lze dosladit sirupem z agáve či kokosovým cukrem. Směs lze přisypat do jiné, např. cereální kaše a zvýšit tak její nutriční hodnotu, přidat do jogurtu, apod.

 

1. Snídaňová směs kakao+lucuma

Složení: pohanková krupice, zlatý len mletý, mandlová mouka, prášek z nepraženého kakaa, lucuma, kokosový cukr

Pohanka:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na vitamíny skupiny B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).

Zlatý len:
Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje mnoho vlákniny.

Mandlová mouka:
Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), vitamin E, vitamíny skupiny B a  kyselinu listovou.

Lucuma:
Ovoce z Peruánských And. Patří mezi dnes zapomenuté plodiny, přestože kdysi bývala ceněnou potravinou Inků. Má lahodnou chuť podobnou karamelu a vanilce. Je bohatá na pomalu vstřebatelné sacharidy, minerály (vápník, železo, fosfor), beta-karoten a v. B3 (snižuje cholesterol, pomáhá využít energetické zdroje, přispívá k dobrému stavu kůže).

Nepražené kakao:
Extrémně bohaté na antioxidanty, dále obsahuje enzymy dobré nálady a minerály (hořčík, železo, síru, chrom, mangan, zinek).

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 429,6 kcal/1798 kJ
Proteiny 14,00 g
Tuky 21 g
Sacharidy 50,40 g
Vláknina 21,60 g

 

2. Snídaňová směs konopný protein+lucuma

Složení: pohanková krupice, zlatý len mletý, mandlová mouka, lucuma, konopný protein, kokosový cukr, rozinky sultánky

Pohanka:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na vitamíny skupiny B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).

Zlatý len:
Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje mnoho vlákniny.

Mandlová mouka:
Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), vitamin E, vitaminy skupiny B a kyselinu listovou.

Lucuma:
Ovoce z Peruánských And. Patří mezi dnes zapomenuté plodiny, přestože kdysi bývala ceněnou potravinou Inků. Má lahodnou krémovou chuť s jemnou příchutí vanilky. Je bohatá na pomalu vstřebatelné sacharidy, minerály (vápník, železo, fosfor), beta-karoten a v. B3 (snižuje cholesterol, pomáhá využít energetické zdroje, přispívá k dobrému stavu kůže).

Konopný protein:
50% bílkovina z konopných semínek s kompletním složením aminokyselin. Obsahuje vysoké a vyvážené množství nenasycených mastných kyselin Ω 3, 6 a 9.

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 380 kcal/1591 kJ
Proteiny 13,70 g
Tuky 15,40 g
Sacharidy 49,70 g
Vláknina 18,20 g

 

3. Snídaňová směs maca+moruše+jahody

Složení: pohanková krupice, zlatý len mletý, mandlová mouka, maca, moruše, jahody (sušené mrazem), kokosový cukr

Pohanka:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na vitamíny skupiny B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).

Zlatý len:
Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje mnoho vlákniny.

Mandlová mouka:
Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), vitamin E, vitamíny skupiny B a kyselinu listovou.

Maca:
Po tisíce let Inkové užívali kořen maca jako zdroj výživy a prostředek na zvýšení sexuálního zdraví, potence a životní síly. Dle legend ho konzumovali bojovníci Inků před bitvami, aby měli sílu vyrovnat se s psychicky náročnou situací v boji a měli zakázáno maku pojídat po bitvě, aby nadměrně neobtěžovali ženy na dobytých územích. Tento kořen roste až do nadmořské výšky 4 000 m v peruánských Andách.

Moruše:
Sladké bobulovité ovoce s vysokým obsahem vit. C, železa, vápníku a bílkovin. Díky mnoha pozitivním účinkům na zdraví se řadí mezi superfoods.

Jahody:
Sušené jahody v prášku v lyofilizované formě (sušené mrazem) si zachovávají mimořádně plnou chuť čerstvých jahod a maximum původních nutričních hodnot čerstvého ovoce. Lyofilizace je nejkvalitnější způsob konzervace (původně vyvinutý pro armádu za účelem konzervace vakcín v klimaticky nestálém prostředí). Lyofilizované ovoce je lehké, velmi křehké a má přirozené intenzivní aroma a chuť.

Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 371 kcal/1553 kJ
Proteiny 12,60 g
Tuky 13,80 g
Sacharidy 56,50 g
Vláknina 11,80 g