Švestkové knedlíky trochu jinak

08.10.2017 20:09

Bez švestkových knedlíků není pravý český podzim, ale z čeho je uvařit, aby nebyly plné bílé mouky, cukru a másla? Tvaroh je klasika, použila jsem dva tvarohy z českého mléka, 1 menší vajíčko, lžíci kustovnice (nahradila cukr obvykle přidávaný do těsta), lžíci chia semínek, nastrouhaný šmakoun kustovnice (může být jakýkoliv s ovocem) a místo mouky mleté ovesné vločky. Vše promíchat, do těsta zabalit švestku a vařit asi 10 minut. Na talíři jsem knedlíky ozdobila tvarohem, švestkovými povidly bez cukru a posypala perníkovým kořením. Samozřejmě kromě švestek vše naleznete ve Vitalině. A myslím, že by v tuhé zimě šly použít i švestky sušené. Dobrou chuť Vám přeje Zdenka Nováková z Vitaliny